Kachna pečená v zelí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 40 minut
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Suroviny

  • Kachna 1 ks
  • Olej rostlinný 40 ml
  • Cibule 1 ks
  • Drůbeží vývar 500 ml
  • Cukr krystal 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Kmín 2 lžičky
  • Zelí kysané 500 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Víno bílé 200 ml

Postup

  • 1

    Kachnu rozdělíme na porce, očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je osolíme a posypeme kmínem.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pekáčku rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme porce kachny a podlijeme vývarem. Zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 C dusíme asi 60 minut do poloměkka.

  • 3

    Kysané zelí necháme okapat, popř. ho překrájíme, a podle chuti osladíme. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nastrouháme. Promícháme se zelím. Zelí s jablkem přidáme ke kachně, podlijeme vínem a dusíme doměkka.

  • 4

    Plátky slaniny nakrájíme na kousky a poklademe jimi kachní porce. Bez poklice necháme ještě 15-20 minut při 210 °C zezlátnout. Kachnu v zelí podáváme s bramborovými noky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace