Kachní prsa s červenou řepou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Kachní prsa 4 ks
  • Pepř drcený barevný dle chuti
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Mrkev 2 ks
  • Brambory 4 ks
  • Červená řepa sterilovaná 1 sklenice
  • Mořská sůl dle potřeby
  • Nasekaný tymián 1 lžíce

Postup

  • 1

    Zeleninu oloupeme. Cibuli a brambory rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na kolečka. Vše rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvým tymiánem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C skoro doměkka. Během pečení zeleninu občas promícháme. Nakonec přidáme plátky naložené červené řepy a ještě krátce zapečeme.

  • 2

    Kachní prsa očistíme, omyjeme, dobře osušíme a kůži několikrát nařízneme. Okořeníme mořskou solí a barevným pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a prsíčka zprudka opečeme z obou stran.

  • 3

    Pak je vložíme do vyhřáté trouby a dopékáme při 150 °C asi 15-18 minut. Maso rozkrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme výpekem. Podáváme s pečenou zeleninou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace