Kachní prsa se švestkovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kachní prsa 2 ks
  • Anýz hvězdička
  • Skořice celá 1 ks
  • Šťáva z pomeranče 0.5 ks
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Bylinky na ozdobu (koriandr, klíčky červené řepy apod.)
  • Omáčka švestková Otma Gurmán 1 ks
  • Víno červené 60 ml
  • Sójová omáčka 2 lžíce
  • Rýžové nudle 75 g
  • Zázvor kousek
  • Mražené švestky hrst

Postup

  • 1

    >>Švestková omáčka 280g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Troubu předehřejte na 190 °C. Kachní prsa osolte a v zapékacím hrnci zprudka osmahněte na olivovém oleji.

  • 2

    Vlijte sklenici omáčky, přidejte, anýz, skořici, červené víno, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu a promíchejte.

  • 3

    Hrnec přiklopte a dejte do trouby. Pečte 10-15 minut.

  • 4

    Rýžové nudle uvařte podle návodu na obale.

  • 5

    Zázvor oloupejte a nakrájejte na drobné kousky a na troše olivového oleje osmahněte. Nechte na papírové utěrce okapat přebytečný olej.

  • 6

    Kachní prsa nechte 5 minut odpočinout a nakrájejte na plátky. Z omáčky vyjměte anýz a skořici.

  • 7

    Kachní prsa nechte 5 minut odpočinout a nakrájejte na plátky. Z omáčky vyjměte anýz a skořici.


Nahrávám