Kantonská smažená rýže (Čína)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže dlouhozrnná 200 g
  • Olej slunečnicový dle potřeby
  • Shiitake 8 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Chilli paprička červená 2 ks
  • Hrášek mražený 150 g
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 4 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 2 ks
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Zázvor čerstvý 1 kousek
  • Bambusové výhonky z konzervy 150 g
  • Víno dezertní 3 lžíce
  • Garnáty předvařené 250 g

Postup

  • 1

    Rýži propereme, vsypeme do 300 ml osolené vroucí vody a pod pokličkou ji na velmi mírném ohni podusíme doměkka. Vejce rozšleháme se špetkou soli a 2 lžícemi vody a na olejem vytřené pánvi z nich upečeme omeletu. Ještě teplou ji stočíme a necháme vychladnout. Pak ji nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Houby zalijeme vroucí vodou a necháme je nabobtnat. Scedíme a nakrájíme na nudličky. Cibulky s chilli papričkami očistíme. Cibulky nakrájíme na delší špalíčky, papričky podélně na nudličky. Česnek se zázvorem oloupeme a nakrájíme na plátky. Výhonky scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm krevety. Vyjmeme je a do výpeku vsypeme zázvor, česnek, chilli papričky, houby a výhonky. Vše orestujeme.

  • 4

    Do pánve přidáme cibulky, hrášek a rýži a vrátíme garnáty. Směs dochutíme směsí vína a sójové omáčky, prohřejeme a odstavíme. Na talíři doplníme každou porci omeletou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace