Kantonské jarní závitky (Čína)




Suroviny

  • Chilli paprička 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Bílé zelí 50 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 100 ml
  • Ústřicová omáčka 4 lžíce
  • Rýžové těsto 8 plátků
  • Vejce 1 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Zázvor čerstvý 20 g
  • Pórek 50 g
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Rýžové nudle 100 g
  • Chilli omáčka 4 lžíce
  • Kukuřičný škrob 1 lžíce
  • Olej sezamový 1 lžíce
  • Limetka 1 ks

Postup

  • 1

    Všechnu zeleninu dobře očistíme a opláchneme. Necháme ji okapat, stranou dáme 1 cibulku, chilli papričku a kousek zázvoru. Zbylou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Ve woku rozehřejeme olej a máslo a nakrájenou zeleninu zprudka orestujeme.

  • 2

    Rýžové nudle uvaříme ve vodě, scedíme a přidáme k zelenině. Dochutíme čtyřmi lžícemi sójové, chilli a ústřicové omáčky, posypeme škrobem a promícháme.

  • 3

    Těsto překrojíme na trojúhelníky, naplníme zeleninovou směsí, okraje těsta potřeme vejcem a opatrně zabalíme do závitků. Olej rozehřejeme a naplněné závitky zprudka osmažíme. Pak je vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

  • 4

    V hrnci na oleji zprudka orestujeme zbylou nadrobno nasekanou chilli papričku, zázvor a jarní cibulku. Přilijeme sójovou omáčku a trochu vody. Krátce provaříme a přidáme několik kapek sezamového oleje. Závitky podáváme se sójovou omáčkou a doplníme limetkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace