Kapr na víně s nakládanou zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kapr 8 porcí
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Hrášek sterilovaný 200 g
  • Kmín dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Citron 1 ks
  • Olej rostlinný 50 ml
  • Paprika zelená 2 ks
  • Kukuřice sterilovaná 200 g
  • Bílé víno 200 ml

Postup

  • 1

    Očištěné porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Kapra opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a přendáme do zapékací formy nebo pekáčku.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme ve výpeku po kaprovi. Papriku očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme společně s cibulí, hráškem a kukuřicí do pekáčku. Nakonec kapra posypeme kmínem a podlijeme bílým vínem.

  • 4

    Přiklopíme druhým pekáčkem a vložíme do vyhřáté trouby. Při 180 °C dusíme asi 10 minut, pak pekáček odklopíme a pečeme ještě 5-10 minut. Podáváme s vařenými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace