Kapr po míšeňsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Máslo 50 g
  • Petrželka na ozdobu
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Celer 200 g
  • Pórek 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Bobkový list 1 ks
  • Kapr 800 g
  • Víno bílé 100 ml
  • Mrkev 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

  • 2

    Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V kastrolu rozehřejeme olej a připravenou zeleninu na něm osmahneme. Přidáme bobkový list, drcený pepř, mírně osolíme. Na zeleninu položíme porce kapra, na které rozdělíme plátky másla. Vše podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 15-20 minut.

  • 3

    Porce rybího masa přendáme na talíře, obložíme podušenou zeleninou a přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s vařenými brambory.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace