Kapustové závitky s houbovou náplní


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Šalotka 3 ks
  • Čerstvé houby 300 g
  • Sůl dle potřeby
  • Tvaroh 250 g
  • Sýr feta 100 g
  • Petrželka 1 svazek
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Kapusta 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Olej olivový 2 lžíce

Postup

  • 1

    Šalotky oloupeme a nasekáme nadrobno, petrželku opláchneme a nakrájíme, houby opláchneme a překrájíme na menší kousky. Šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém oleji, přidáme houby a petrželku a vše orestujeme.

  • 2

    Kapustu očistíme a rozebereme na jednotlivé listy. Asi 8 velkých listů spaříme ve vroucí osolené vodě. Pak je ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 3

    Tvaroh dáme do mísy, přidáme vejce a orestované houby se šalotkou. Osolíme a promícháme. Kapustové listy rozložíme na pracovní plochu a rozdělíme na ně připravenou náplň. Pak přehneme strany listů přes náplň a stočíme do závitků.

  • 4

    Závitky položíme spojem dolů do zapékací mísy. Posypeme je rozdrobenou fetou a pokapeme olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15-20 minut. Podáváme s celozrnným pečivem nebo bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace