Kapustové závitky s kroupami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Ječné kroupy 250 g
  • Listy kapusty 8 ks
  • Česnek 6 stroužků
  • Petrželka 2 hrsti
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Vejce 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 2 ks
  • Olej slunečnicový dle potřeby
  • Tymián 10 snítek
  • Sterilovaná rajčata 800 g
  • Cukr krystal dle potřeby

Postup

  • 1

    Kroupy důkladně propereme. Pak je v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Listy kapusty očistíme a chvíli je povaříme ve vodě, aby změkly. Pak je vyjmeme, necháme okapat a silná žebra sklepeme.

  • 3

    Cibule s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Polovinu jich orestujeme na troše oleje v pánvi. Přidáme hrst petrželky, kroupy, část lístečků tymiánu a trochu soli a pepře. Vše prohřejeme a odstavíme.

  • 4

    V jiné pánvi na troše oleje osmahneme zbylou cibuli s česnekem. Přilijeme rajčata a polovinu vývaru. Omáčku krátce povaříme a dochutíme ji solí, pepřem, popřípadě cukrem. Nakonec do ní vmícháme zbylou petrželku s tymiánem.

  • 5

    Do vlažných krup vmícháme vejce. Na každý list kapusty naneseme část kroupové náplně zabalíme ho do závitku.

  • 6

    Závitky vložíme do pekáčku a podlijeme je zbylým vývarem. V troubě je při 180 °C zapékáme asi 30 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace