Kapustové závitky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kapusta 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Strouhanka 4 lžíce
  • Hořčice 1 lžíce
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Olej rostlinný
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Maso mleté 700 g
  • Cibule 2 ks
  • Mléko 5 lžic
  • Vejce 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Slanina 150 g
  • Cukr moučka dle chuti

Postup

  • 1

    Kapustu očistíme. Asi 8 velkých listů spaříme v osolené vroucí vodě. Vyjmeme je, necháme okapat a paličkou na maso jim lehce sklepeme žebra.

  • 2

    Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme jednu nadrobno nasekanou cibuli, strouhanku zvlhčenou mlékem, hořčici, vejce, papriku, pepř a sůl. Vše dobře propracujeme. Pak z masové hmoty vytvarujeme 8 válečků a každý zabalíme do listu kapusty. (Závitky můžeme převázat provázkem.)

  • 3

    V pánvi na trošce oleje orestujeme 50 g nadrobno nakrájeného špeku a nasekanou zbylou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájenou zbylou kapustu. Osolíme ji, podlijeme trochou vody a podusíme. Pak k ní přidáme protlak a dochutíme ji solí, pepřem a cukrem.

  • 4

    Na dno pekáčku rozprostřeme podušenou kapustu. Navrch položíme (těsně vedle sebe) kapustové závitky. V troubě je při 180 °C pečeme asi 45 minut. Ke konci je přelijeme vyškvařeným nadrobno nakrájeným zbylým špekem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace