Karamelová svíčková


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Maso hovězí 800 g
  • nakládaná zelenina 1 balení
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Bobkový list 1 lístek
  • Vývar na podlití
  • Víno červené 50 ml
  • Anglická slanina 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Nové koření 2 kuličky
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Smetana na vaření 500 ml

Postup

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na hranolky. Potřeme ho ze všech stran scezenou zeleninovou směsí a necháme několik hodin v chladničce odležet. Nálev si ponecháme na pozdější použití.

  • 2

    Cibuli nasekáme najemno a necháme na oleji zesklovatět. Naložené maso po všech stranách opečeme na cibulce a přendáme na pekáč. Přidáme koření a podlijeme nálevem.

  • 3

    V předehřáté troubě pečeme při 180 °C asi 1 hodinu. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Zeleninu s výpekem rozmixujeme.

  • 4

    V hrnci rozpustíme cukr na světlý karamel a přilijeme rozmixovanou směs, červené víno a asi 10 minut povaříme. Pak přilijeme smetanu a ještě chvíli necháme provářet na mírném ohni. Plátky masa podáváme přelité omáčkou a zdobíme citronem a bylinkami. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace