Karbanátky s jarním bramborovým salátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibulka jarní 3 ks
  • Okurek salátový 1 ks
  • Kukuřice sterilovaná 120 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 2 stroužky
  • Hořčice dijonská 1 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka dle potřeby
  • Brambory 600 g
  • Pažitka 3 snítky
  • Ředkvičky 1 svazek
  • Zeleninový vývar 100 ml
  • Ocet vinný bílý 50 ml
  • Olej olivový 40 ml
  • Maso mleté 600 g
  • Chilli koření 1 špetka
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Olej rostlinný na smažení
  • Smetana zakysaná 150 g
  • Jogurt bílý 150 g

Postup

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Oloupeme je, nakrájíme a dáme do mísy. Ředkvičky, okurku a cibulky očistíme, pokrájíme a společně s kukuřicí přidáme k bramborám. Vše zalijeme vývarem, octem a olejem, osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme potravinovou folií a necháme uležet.

  • 2

    Mleté maso propracujeme s prolisovaným česnekem, chilli kořením, hořčicí, moukou a vajíčkem. Osolíme ho, opepříme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Z masové hmoty vytvarujeme silnější placičky a na rozehřátém oleji na pánvi je zvolna z obou stran opečeme.

  • 3

    Zakysanou smetanu rozmícháme s jogurtem a nasekanou pažitkou. Podáváme ke karbanátkům s jarním salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace