Karbanátky se zelím a novými bramborami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Anglická slanina 75 g
  • Zelí kysané 250 g
  • Maso mleté 450 g
  • Vejce 1 ks
  • Mletá paprika sladká 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Paprika červená 3 ks
  • Kmín 0.5 lžička
  • Šalotka 100 g
  • Petrželka 1 svazek
  • Strouhanka 80 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný 100 ml
  • Brambory nové 500 g
  • Máslo 1 lžíce

Postup

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme dokřupava. Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na slanině. Kysané zelí dáme okapat na síto, vymačkáme a pak překrájíme na větší kousky.

  • 2

    Petrželku nasekáme nadrobno. Mleté maso dobře prohněteme se strouhankou, polovinou nasekané petrželky, slaninovou směsí, kysaným zelím a vejcem. Ochutíme jednou lžící mleté papriky, solí a pepřem. Vytvarujeme osm karbanátků.

  • 3

    Papriky rozčtvrtíme, očistíme a grilujeme asi 8 minut. Pak je oloupeme a nakrájíme na čtverečky asi 1,5 cm velké.

  • 4

    Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme je na troše oleje. Pak vmícháme nakrájené papriky, zbylou petrželku a kmín. Podle chuti osolíme.

  • 5

    Zbylý olej rozehřejeme, přidáme lžíci másla a karbanátky osmažíme po každé straně asi 6 minut. Podáváme je s opečenými bramborami a můžeme přidat i kysané zelí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace