Karbanátky z cizrny, čočky a hrachu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Cizrna 100 g
  • Hrách 100 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Vejce 1 ks
  • Nasekaná petržel 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti

 

  • Čočka 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Brambory 2 ks
  • Oregano 1 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Olej na smažení na smažení

Dresink

  • Smetana zakysaná 250 ml
  • Olej olivový 2 lžíce

 

  • Česnek 1 stroužek
  • Pažitka 1 svazek

Postup

  • 1

    Cizrnu, čočku a hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme a luštěniny necháme vychladnout.

  • 2

    Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. Všechny luštěniny a uvařené brambory umeleme na masovém strojku a dáme do misky. Přidáme vejce, cibuli s česnekem a nasekané bylinky. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

  • 3

    Z luštěninové hmoty tvarujeme malé karbanátky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 4

    Karbanátky podáváme s dipem. Zakysanou smetanu smícháme s utřeným česnekem, olivovým olejem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace