Kari s lilky a cizrnou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lilek 2 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Zázvor čerstvý dle chuti
  • Špenátové listy 80 g
  • Sterilovaná cizrna 1 plechovka
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Koriandr 2 lžíce
  • Limetka 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Rajče 2 ks
  • Zeleninový vývar 200 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Kari 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Kokosové mléko 1 plechovka

Postup

  • 1

    Lilky očistíme a příčně nakrájíme na plátky. Ty dle velikosti překrojíme napůl. Pak je osolíme a necháme vypotit. Osušíme je papírovou utěrkou a na oleji opečeme dozlatova. Odložíme je stranou.

  • 2

    Cibuli, česnek a zázvor oloupeme, chilli papričku očistíme. Vše nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem, zázvorem a chilli papričkou. Vmícháme kari koření. Pak přilijeme kokosové mléko s vývarem a přidáme rajčata. Vše krátce povaříme.

  • 4

    Do základu vsypeme scezenou cizrnu, lilek, opláchnuté špenátové listy a koriandr. Vše už jen prohřejeme. Kari dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou a servírujeme s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace