Karibské vegetariánské kari


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Zelený banán 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Zelené kari 1 lžička
  • Kurkuma špetka
  • Pepř drcený červený špetka
  • Fazole červené sterilované 250 g
  • Jogurt netučný 150 g
  • Rýže vařená 600 g
  • Koriandrová nať dle potřeby
  • Máslo 1 lžíce
  • Česnek 3 stroužky
  • Koriandr mletý 1 lžička
  • Citronová kůra 1 lžička
  • Hrášek sterilovaný 100 g
  • Rozinky 50 g
  • Burský oříšek 100 g
  • Vejce uvařené natvrdo 3 ks
  • Zázvor mletý 1 lžička

Postup

  • 1

    Banány oloupeme, rozpůlíme, půlky podélně rozkrojíme a krátce orestujeme na pánvi s rozehřátým máslem. Banány vyjmeme a na výpeku opečeme doměkka jablko nakrájené na kostky, na měsíčky nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku.

  • 2

    Smícháme kari, zázvor, koriandr, kurkumu, citronovou kůru a červený pepř. Do pánve přidáme okapaný hrášek, fazole i s nálevem a rozinky. Přisypeme směs koření a pod pokličkou podusíme 5 minut. Pak sundáme z ohně a přimícháme jogurt a usekané oříšky.

  • 3

    Na uvařenou rýži v misce nalijeme omáčku, obložíme půlkami banánů a poklademe čtvrtkami uvařených vajec. Kari ozdobíme čerstvým koriandrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace