Karobové hříbečky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 20 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Mandle loupané 90 g
  • Rýžový sirup 40 g
  • Tmavý karobový prášek 20 g

 

  • Sušený sójový nápoj s příchutí vanilky 70 g
  • Vanilková esence 0.5 lžička

Nezařazené

  • Med

 

Postup

  • 1

    Oloupané mandle nastrouháme najemno. V míse je smícháme se sójovým nápojem v prášku. Pak přilijeme rýžový sirup, vanilkovou esenci a vypracujeme pevnou hmotu.

  • 2

    Asi jednu třetinu hmoty oddělíme a rovnoměrně do ní zapracujeme karobový prášek. Ze světlé hmoty vymodelujeme různě velké "nohy" hříbků. Na jedné straně je mírně zploštíme, abychom je pak mohli postavit.

  • 3

    Z tmavé části hmoty vytvarujeme jednotlivé kloboučky hříbků tak, že z kousků těsta vytvoříme kuličky různé velikost a lehce je uprostřed promáčkneme. Pak kloboučky k připraveným nohám přilepíme trochou medu a necháme zaschnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace