Kartičky s jedlými kaštany


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 30 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 250 g
  • Lískové oříšky 50 g
  • Vejce 1
  • Med 60 g

 

  • Cukr moučka 50 g
  • Jedlá soda 1 lžička
  • Máslo 100 g

Náplň

  • Jedlé kaštany 150 g
  • Máslo 60 g

 

  • Mléko 100 ml
  • Cukr moučka 40 g

Postup

  • 1

    Mouku prosijeme s moučkovým cukrem do mísy. Přidáme jemně nastrouhané oříšky, jedlou sodu, vejce, máslo, med a zpracujeme pevné těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet.

  • 2

    Po odležení rozválíme těsto na plát silný 3 mm a vykrájíme kartičky. Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem. Pomocí tiskátek s písmeny vyrazíme do poloviny kartiček jména. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme kartičky vychladnout.

  • 3

    Kaštany oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a dáme do kastrůlku. Přilijeme mléko a na mírném ohni povaříme do změknutí. Pak je rozmixujeme s cukrem v robotu a necháme vychladnout. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vyšleháme na krém. Kartičky bez jmen potřeme krémem a slepíme s kartičkami se jmény.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace