Kaštanová srdíčka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 40 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr moučka 70 g
  • Žloutek 1
  • Tuk rostlinný 180 g

 

  • Kakao 20 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Rum 2 lžíce

Náplň

  • Máslo 100 g
  • Cukr moučka 50 g

 

  • Mletá skořice 1 lžička
  • Cukr vanilkový 1 sáček

Nezařazené

  • Jedlé kaštany 300 g
  • Červená cukrová srdíčka na zdobení

 

  • Mléko 100 ml

Poleva

  • Bílek 1
  • Cukr moučka 120 g

 

  • Citronová šťáva 1 lžíce

Postup

  • 1

    Kaštany nařízneme a dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut (až začnou praskat). Pak je oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme je do kastrůlku. Zalijeme je mlékem a uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Polovinu rozmixovaných kaštanů použijeme do těsta, zbytek do náplně.

  • 2

    Mouku prosijeme s kakaem a moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, žloutek, rum, polovinu rozmixovaných kaštanů a na kousky nakrájený tuk. Vše zpracujeme na hladké pevné těsto a necháme v chladničce hodinu odležet.

  • 3

    Pak těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme tvary srdíček. Rozložíme je na plechy a pečeme při 180 °C asi 12 minut. Po upečení je necháme vychladnout.

  • 4

    Zbytek rozmixovaných kaštanů vyšleháme s máslem, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí na hladký krém. Polovinu srdíček potřeme krémem a slepíme se zbylými srdíčky. Z bílku, šťávy a cukru utřeme hladkou lesklou polevu. Dáme ji do malého sáčku a srdíčka na povrchu ozdobíme. Nakonec je dozdobíme cukrovými srdíčky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace