Klasické langoše s kečupem a sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 11 porce
  • Začátečník

Langoše ani zdaleka nepatří mezi hity zdravé výživy, ale kdo by si jednou za čas rád nezahřešil, když je to tak dobré! My jsme do těsta přidali zakysanou smetanu a langoše jsou díky ní na povrchu křupavé a uvnitř krásně vláčné.

Suroviny

  • Mouka hladká 500 g
  • Mléko 200 ml
  • Sůl 2 lžičky
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Stroužek česneku 4 ks
  • Kečup Gurmán Otma 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Smetana zakysaná 200 g
  • Droždí 1 kostka
  • Máslo rozpuštěné 100 g
  • Sýr tvrdý 200 g
  • Olej rostlinný na smažení

Postup

  • 1

    Do mísy prosejte mouku, udělejte do ní důlek a do toho rozdrobte kostku droždí. Zasypejte lžičkou cukru a zalijte trochou teplého mléka. Takto nechte asi 5–7 minut vzejít kvásek.

  • 2

    Až kvásek vzejde, zapracujte rozpuštěné máslo, vajíčko a zakysanou smetanu. Nakonec těsto osolte a pořádně prohněťte vařečkou. Pokud chcete šetřit ruce, klidně sáhněte po elektrickém hnětači. Míchejte tak dlouho, dokud nebude těsto hladké a nebude celé držet pohromadě. Pak ho uložte pod čistou utěrku na teplé místo a nechte asi 40–50 minut kynout.

  • 3

    Nakynuté těsto ještě jednou propracujte rukama nebo vařečkou a nechte ještě krátce kynout. Pak ho přesuňte na pomoučněný vál a rozdělte na 10–12 stejných dílů.

  • 4

    V hlubší pánvi nebo ve fritéze rozehřejte olej na nižší teplotu. Bochánky těsta opatrně vytahujte na langošové placky a hned z obou stran osmažte v olejové lázni.

  • 5

    V hlubší pánvi nebo ve fritéze rozehřejte olej na nižší teplotu. Bochánky těsta opatrně vytahujte na langošové placky a hned z obou stran osmažte v olejové lázni.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace