Kleftiko (dušené jehněčí kotlety)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Citron 1 ks
  • Tymián dle chuti
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 50 ml
  • Cibule 2 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Víno bílé 200 ml
  • Drcený černý pepř špetka
  • Oregano dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Jehněčí kotlety 12 ks
  • Mouka hladká 250 g

Postup

  • 1

    Šťávu z jednoho citronu smícháme s pepřem, solí a usekanými bylinkami. Touto marinádou potřeme kotletky z obou stran a necháme marinovat v chladu asi 4 hodiny.

  • 2

    Poté maso osušíme kuchyňským ubrouskem a krátce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.

  • 3

    Opečené kotletky přendáme do mělké zapékací mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, bobkový list, zbytek citronové marinády a bílé víno.

  • 4

    Mouku smícháme se 3-4 lžícemi vlažné vody a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na plát. Okraje zapékací mísy navlhčíme, mísu překryjeme plátem těsta. Okraje pevně přitiskneme k míse a dáme do trouby péct. Pečeme při 180 °C minimálně hodinu. Poté odstraníme krustu a podáváme přímo v zapékací míse.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace