Kohout na víně


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mladý kohout 1 ks
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Nakládané cibulky 150 g
  • Petržel 100 g
  • Bílé víno 200 ml
  • Rozmarýn 1 snítka
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Žampióny 200 g
  • Mrkev 150 g
  • Máslo 100 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Smetana na šlehání 300 ml

Postup

  • 1

    Kohouta očistíme, omyjeme a osušíme. Naporcujeme ho, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V kastrole rozehřejeme olej, maso ze všech stran opečeme a vyjmeme. Tuk slijeme.

  • 2

    Žampiony oloupeme, větší překrájíme. Cibulky necháme okapat. Mrkev a petržel oloupeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky. V kastrole rozpustíme polovinu másla a zeleninu s houbami podusíme.

  • 3

    Směs zalijeme vínem, přidáme bobkový list a nasekané snítky rozmarýnu. Vložíme porce kohouta a vše pod poklicí asi 60 minut pozvolna dusíme. Měkké maso vyjmeme, zakryjeme alobalem a udržujeme teplé.

  • 4

    Do zeleninového základu zašleháme zbytek másla, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s petrželovými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace