Koláč s mangoldem, lilkem a rajčaty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 12 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Olej olivový 40 ml
  • Smetana zakysaná 190 g
  • Vejce 3 ks
  • Bazalka 2 snítky
  • Rajče 2 ks
  • Mangold 500 g

 

  • Lilek 0.5 ks
  • Smetana 12 % 200 g
  • Strouhaný sýr 80 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Fenykl 1 ks

Těsto

  • Mouka hladká 300 g
  • Máslo 150 g

 

  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 1 ks

Nezařazené

  • Máslo na vymazání

 

Postup

  • 1

    Mouku se solí prosijeme do mísy, přidáme nakrájené změklé máslo, vejce a zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme na kruh o průměru asi o 5 cm větší než je horní okraj formy. Formu lehce vytřeme máslem. Těsto přendáme do formy, dobře ho namáčkneme na stěny a přesahující okraje odřízneme. Těsto na dně propícháme vidličkou, zakryjeme ho pečicím papírem, zasypeme vrstvou fazolí a necháme znovu 15 minut odpočinout.

  • 3

    Korpus vložíme do trouby rozpálené na 210 °C, po deseti minutách teplotu snížíme na 180 °C a pečeme, dokud okraje nezačnou zlátnout. Pak korpus vyndáme a odstraníme fazole a pečicí papír. Okraje korpusu zakryjeme alobalem a korpus dopečeme dozlatova.

  • 4

    Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájený fenykl a krátce ho osmahneme. Snížíme teplotu, osolíme a asi 5 minut zvolna dusíme. Přidáme nahrubo nakrájený mangold, na plátky nakrájený lilek a krátce vše podusíme.

  • 5

    Směs dáme do mísy a necháme krátce zchladnout. Přidáme obě smetany, rozšlehaná vejce, ¾ sýra, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme, promícháme a přendáme do upečeného korpusu. Poklademe plátky rajčat a posypeme zbylým sýrem. Pečeme při 140 °C asi 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace