Konfitované kachní krky z Dordogne


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 5 hodin
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Suroviny

  • Kachní krky 2000 g
  • Sůl 1 lžička
  • Drcený černý pepř dle chuti
  • Červená cibule 1 ks
  • Filo těsto 4 plátky
  • Listy salátu 2 hrsti
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 50 ml
  • Hořčice 1 lžička
  • Česnek 4 stroužky
  • Tymián hrst lístků
  • Sádlo 500 g
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Máslo 100 g
  • Cherry rajčátka 200 g
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Med 1 lžička

Postup

  • 1

    Pak krky slijeme ze sádla. Necháme je zchladnout a obereme maso. Cibuli a cibulku nakrájíme na velmi jemno a smícháme s masem. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Na pracovní desku rozložíme jeden plát filo těsta, potřeme ho rozpuštěným máslem, na něj položíme druhý plát a ten opět potřete máslem. Pokračujeme stejně s třetím a čtvrtým plátem těsta. Těsto překrojíme na čtyři pruhy. Rozdělíme na ně maso z krků a přehneme do tvarů trojhránků. Povrch potřeme máslem. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C zhruba 20 minut, až bude těsto zlatavé.

  • 3

    Listy salátu omyjeme a osušíme. Rajčátka na 2 minuty vložíme do trouby. Na dresink smícháme olivový olej s citronovou šťávou, hořčicí a medem. Na talíř dáme listy salátu a opečená rajčata a pokapeme je připraveným dresinkem. Přidáme trojhránky plněné konfitovaným kachním masem.

  • 4

    Krky omyjeme a osušíme. Česnek utřeme se solí a smícháme s tymiánem a pepřem. Směsí potřeme kachní krky a necháme chvilku odležet. Pak krky vložíme do kastrolu. Rozpustíme sádlo a krky jím přelijeme, tak aby byly potopené. Kastrol přiklopíme, vložíme do trouby a konfitujeme při 140 °C zhruba 4 hodiny.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace