Koprová omáčka s hovězím masem a knedlíky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí přední 600 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Ocet dle chuti
  • Kopr 1 svazek
  • Sůl dle potřeby
  • Mléko 200 ml
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Cukr moučka dle chuti

Postup

  • 1

    Hovězí maso očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Vývar přecedíme a ponecháme ho do omáčky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání metlou přilijeme 300 ml vývaru z masa. Důkladně rozmícháme a přilijeme mléko. Na mírném ohni necháme provařit asi 15 minut.

  • 3

    Přilijeme smetanu, ochutíme solí, cukrem, octem a omáčku sejmeme z plotny. Nakonec vmícháme najemno nasekaný nebo sterilovaný kopr.

  • 4

    Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, dáme na talíř, podlijeme koprovou omáčkou a podáváme s houskovými knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace