Kořeněná cizrna s bramborovými placičkami (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Česnek 2 stroužky
  • Indické kari 1 lžíce
  • Rajče 2 ks
  • Brambory moučné 1 kg
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Chilli paprička 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Sterilovaná cizrna 500 g
  • Lístky koriandru 2 lžíce
  • Římský kmín 2 lžičky
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Přidáme nasekanou chilli papričku. Vše zaprášíme kari kořením a promícháme.

  • 2

    Cizrnu scedíme a vsypeme do pánvi. Prohřejeme ji a přidáme k ní omytá, na kousky pokrájená rajčata. Směs dle potřeby osolíme a jen krátce podusíme. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.

  • 3

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme je a oloupeme. Vložíme je do mísy a rozmačkáme.

  • 4

    Na trošce oleje orestujeme římský kmín a nasekanou chilli papričku. Směs vmícháme do bramborové hmoty. Tu pak osolíme a vytvarujeme z ní placičky, které na rozehřátém oleji opečeme z obou stran dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace