Kořeněný kuskus s pečenou zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Paprika červená 3
  • Cuketa 2
  • Sůl
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Kari 2 lžičky
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Červená cibule 1
  • Lilek 1
  • Máta 2 snítky
  • Drcený černý pepř
  • Máslo 30 g
  • Kurkuma 0.5 lžička
  • Kuskus 200 g

Postup

  • 1

    Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky, lilek, cuketu a cibuli na kolečka. Mátu omyjeme, osušíme a otrháme z ní lístky.

  • 2

    Nakrájenou zeleninu rozprostřeme na plech, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Pak ji vložíme do vyhřáté trouby a při teplotě 220 °C pečeme asi 15 minut, než zelenina zezlátne.

  • 3

    Mezitím v menším kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme kari, kurkumu a skořici. Koření krátce orestujeme, než se rozvoní. Přimícháme kuskus, zalijeme 370 ml vody a přivedeme k varu. Pak kuskus ihned odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou asi 10 minut odstát, aby nasákl tekutinu.

  • 4

    Nakonec kuskus jemně promícháme vidličkou a podle chuti osolíme a opepříme. Rozdělíme jej do misek, přidáme pečenou zeleninu a dozdobíme lístky máty. Kořeněný kuskus se hodí jako samostatné lehké jídlo nebo jako příloha k masu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace