Kotlety na olivách


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vepřová kotleta 4 ks
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 2 stroužky
  • Víno dezertní 40 ml
  • Olivy černé 100 g
  • Kapary 80 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Šalotka 2 ks
  • Rajčata drcená 1 lžíce
  • Olivy zelené 100 g
  • Masový vývar 200 ml
  • Oregano snítka

Postup

  • 1

    Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách obalíme v mouce. Pokud mají větší kost, maso u ní trochu nařízneme, aby se při opékání nezkroutilo.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a kotlety opečeme z obou stran. Vyndáme je a do pánve vsypeme nadrobno nasekanou šalotku a česnek. Krátce orestujeme, přidáme drcená rajčata, marsalu a zalijeme vývarem.

  • 3

    Do tohoto základu vložíme zpět opečené kotlety. Přidáme olivy a kapary a společně dusíme. Když je maso měkké, vyndáme je z pánve a uchováváme v teple.

  • 4

    Do šťávy přidáme nasekané oregano a máslo. Už dále nevaříme, jen máslo důkladně zašleháme, aby dohustilo šťávu. Hotové kotlety podáváme s olivovou šťávou a vařeným bramborem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace