Kotlíkový guláš


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 3 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Česnek 3 stroužky
  • Mletá paprika sladká 2 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Brambory 500 g
  • Klobása 1 ks
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Majoránka sušená lžička
  • Mrkev 300 g
  • Mletá paprika pálivá lžíce
  • Sádlo lžíce
  • Cibulka Znojmia 330 g
  • Hovězí zadní 600 g
  • Nasekaná petržel hrst

Postup

  • 1

    Do rozpáleného kotlíku (nebo hrnce) dejte sádlo, nechte rozpustit a přisypte nadrobno nakrájené cibule. Nechte zesklovatět. Vložte na kostky nakrájené hovězí. Jakmile osmahnete maso, přisypte mouku, zaprašte sladkou i pálivou mletou paprikou, osolte a opepřete a nechte chvilku restovat.

  • 2

    Přilévejte vodu, aby bylo maso lehce ponořené a duste zhruba 1,5 až 2 hodiny. Podle potřeby podlévejte.

  • 3

    Jakmile je maso poloměkké, přidejte na kostky nakrájené brambory, mrkev, prolisovaný česnek a trochu petržele.

  • 4

    Deset minut před koncem přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a okapané cibulky Znojmia. Zamíchejte majoránku a podávejte ozdobené zbylou petrželkou.

     


Nahrávám