Kozí sýr s grilovanou zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Baby cuketa 200 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Chřest 300 g
  • Sýr kozí 4 ks
  • Cherry rajčátka 200 g
  • Tymián 4 snítky

 

  • Mladá kukuřička 200 g
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Česnek 1 paličky
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 100 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Drcený černý pepř dle chuti

Nezařazené

  • Lilek 1

 

Postup

  • 1

    Nejprve si připravíme zeleninu. Lilek nakrájíme na plátky, cukety podélně rozkrojíme. Papriky zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Chřest oloupeme. Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme je.

  • 2

    Na polovinu rozpáleného grilu položíme dva alobalové tácky a vložíme do nich kozí sýry. Přidáme stroužky neoloupaného česneku a vše jen lehce zakapeme olivovým olejem. Grilujeme asi 8-10 minut.

  • 3

    Kousky paprik, chřest, kukuřičky, plátky lilku, cuketky a rajčátka promícháme s olivovým olejem a s čerstvým tymiánem. Zeleninu necháme okapat, položíme přímo na gril a grilujeme také asi 10 minut. Ogrilovanou zeleninu podáváme s grilovaným kozím sýrem a doplníme jogurtovým dipem s pažitkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace