Králičí frikassé s polentou




Suroviny

  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Sůl dle potřeby
  • Olivy černé 150 g
  • Česnek 5 stroužků
  • Čerstvé houby 200 g
  • Kukuřičná krupice 200 g
  • Olej olivový 100 ml
  • Tymián dle chuti
  • Víno bílé 100 ml
  • Rajče 4 ks
  • Králičí maso vykostěné 600 g
  • Cibulka 6 ks

Postup

  • 1

    Do kastrolu nalijeme 500 ml vody, přidáme sůl a přivedeme k varu. Do vařící se vody nasypeme kukuřičnou krupici a za stálého míchání z ní uvaříme hustou kaši, což trvá 15 až 20 minut. Hotovou polentu nalijeme na pekáček ve vrstvě vysoké asi 2-3 cm a necháme ji v chladu ztuhnout.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a česnek na plátky. Maso opláchneme a pokrájíme na kostky. Do hluboké pánve nebo do kastrolu nalijeme olej a necháme ho rozpálit. Přidáme maso a opečeme dozlatova. Poté maso osolíme, přidáme česnek, tymián, houby, dvě rajčata nakrájená na kostky, cibuli a olivy. Vše krátce opečeme, přilijeme víno a dáme do trouby asi na 30 minut podusit. Pokud použijeme pouze maso ze hřbetu, tak pokrm dusíme kratší dobu. Nakonec k masu přidáme na čtvrtky nakrájená dvě zbylá rajčata a podle chuti přisolíme.

  • 3

    Mezitím nakrájíme vychladlou polentu na trojúhelníky a opečeme ji na pánvi na slabé vrstvě oleje dozlatova. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme opečenou polentou a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace