Králičí polévka s vínem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Sůl dle potřeby
  • Nové koření 5 kuliček
  • Petrželka na ozdobu
  • Celer 0.5 ks
  • Petržel 1 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř špetka
  • Bílé víno 300 ml
  • Mrkev 2 ks
  • Králičí předek a játra 1 ks

Postup

  • 1

    Králičí předek a játra očistíme a vložíme do dvou litrů studené osolené vody. Přidáme koření a na mírném ohni vaříme 60 minut. Během vaření sbíráme z polévky pěnu.

  • 2

    Po hodině přidáme k masu očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. Pak polévku přecedíme přes husté síto.

  • 3

    Maso obereme od kostí a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu a játra nakrájíme na nudličky a společně s masem dáme zpět do vývaru.

  • 4

    Polévku přivedeme k varu, přilijeme bílé víno a dochutíme solí a pepřem. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s osmaženými kostičkami housek.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace