Králičí ragú se zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Maso králičí 600 g
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Masový vývar 300 ml
  • Mouka hladká 80 g
  • Brokolice 150 g
  • Hrášek sterilovaný 50 g
  • Cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Muškátový oříšek dle potřeby
  • Máslo 2 lžíce
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Mrkev 1 ks
  • Kukuřice sterilovaná 50 g

Postup

  • 1

    Maso z králíka nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Vložíme maso a ze všech stran ho krátce orestujeme. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek.

  • 2

    Maso podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou vmícháme k masu a provaříme.

  • 3

    Pak omáčku zjemníme smetanou. Brokolici a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Hrášek a kukuřici propláchneme a necháme okapat.

  • 4

    Připravenou zeleninu vložíme k masu a společně krátce provaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotové ragú podáváme s rýží nebo pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace