Králík Braillon


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Králičí stehna 4 ks
  • Olej rostlinný 5 lžic
  • Kopr na ozdobu
  • Smetana na šlehání 250 ml
  • Hořčice dijonská 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Víno bílé 250 ml

Postup

  • 1

    Králičí stehna dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Maso důkladně ze všech stran potřeme hořčicí. Do pekáčku nalijeme tři lžíce oleje, trochu jej rozehřejeme a přidáme králičí stehna. Pekáček dáme do trouby rozehřáté na 170 °C a maso krátce opečeme. Pak králíka osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem.

  • 2

    Maso upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Stehna vyjmeme z pekáčku a uchováme na teplém místě. Výpek zalijeme smetanou. Ze stran pekáče seškrábeme všechny opečené a zkaramelizované kousky, vmícháme je do smetany a omáčku několik minut provaříme.

  • 3

    Provařenou omáčku přecedíme přes jemný cedník a dochutíme solí a pepřem. Králíka rozdělíme na talíře a přelijeme smetanovou, lehce nahnědlou omáčkou. Jako přílohu podáváme zapečenou bramborovou kaši a čerstvou zeleninu. Nakonec ozdobíme snítkou kopru.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace