Králík Marengo


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Králičí stehna 4 ks
  • Petrželka 1 svazek
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Žampióny 300 g
  • Sůl dle potřeby
  • Šalotka 3 ks
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Bílé víno 300 ml
  • Rajský protlak 2 lžíce

Postup

  • 1

    Králičí stehna můžeme použít celá, nebo je před přípravou vykostíme. Omyjeme, osušíme a osolíme. Petrželku a šalotku najemno nasekáme.

  • 2

    Ve velkém kastrolu rozhřejeme olej a osolené porce králíka na něm opečeme. Jakmile začnou zlátnout, posypeme je sekanou petrželkou se šalotkou a ještě chvilku opékáme. Potom je rovnoměrně zaprášíme moukou a znovu orestujeme.

  • 3

    Pak maso podle chuti opepříme čerstvě mletým bílým pepřem, podlijeme ho vínem a za občasného podlití vlažnou vodou dusíme zakryté na mírném ohni. Asi po hodině přidáme nakrájené žampiony a rajčatový protlak, rozmíchaný ve dvou lžících vody. Vaříme dalších patnáct minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace