Králík na černém pivu se švestkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Králík 1 ks
  • Citronová šťáva z jednoho kusu
  • Cibule 1 ks
  • Celer 100 g
  • Máslo 50 g
  • Citronová kůra 1 špetka
  • Mouka hladká 1 g
  • Švestky sušené 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Anglická slanina 8 plátků
  • Mrkev 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Cukr hnědý 1.5 lžíce
  • Černé pivo 300 ml

Postup

  • 1

    Králíka očistíme a rozporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, potřeme citronovou šťávou a obalíme ve slanině. Rozložíme je do pekáčku, přidáme k nim pokrájenou očištěnou zeleninu, přiklopíme je a přes noc necháme v chladu odležet.

  • 2

    Druhý den rozehřejeme na pánvi máslo a zeleninu z pekáčku na něm zvolna orestujeme. Vmícháme rajský protlak, citronovou kůru a cukr. Zeleninu zalijeme polovinou piva a vrátíme do pekáčku. Vše přiklopíme a v troubě vyhřáté na 200 °C dusíme alespoň 60 minut doměkka. Dle potřeby přiléváme vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme z pekáčku a uchováme teplé. Výpek se zeleninou přelijeme do kastrůlku a vyrestujeme na tuk. Pak vše zaprášíme moukou, zalijeme zbylým pivem a přivedeme k varu. Omáčku rozmixujeme a dle potřeby naředíme vodou. Vložíme do ní švestky a 15 minut ji povaříme. Králíka podáváme s omáčkou a bramborovými šiškami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace