Králík na česneku s opečenými bramborami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Česneková pasta Hamé 4 lžičky
  • Brambory 16 ks
  • Máslo 80 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Cibule 1 ks
  • Olej slunečnicový 3 lžíce
  • Sůl
  • Králičí stehna 4 ks
  • Pomeranč 1 ks
  • Tymián 2 hrsti
  • Slanina 80 g
  • Zázvor mletý 1 lžíce
  • Suché bílé víno 4 dcl
  • Pepř

Postup

  • 1

    Nejprve si předvařte brambory. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Brambory vařte 10 minut a sceďte.

  • 2

    Troubu předehřejte na 190 °C. Pekáč vymažte olejem a vsypte do něj uvařené brambory. Obalte je v oleji, osolte, opepřete, pokapejte šťávou z půlky pomeranče a posypte hrstí tymiánu. Pečte 30 minut.

  • 3

    Králičí stehna potřete česnekovou pastou a poprašte zázvorem. V hrnci vhodném do trouby osmahněte na másle je ze všech stran stehna, vyjměte a vsypte nasekanou cibuli. Nechte zesklovatět, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, opečte a přidejte stehna. Podlijte vínem, přidejte druhou polovinu šťávy z pomeranče, zbytek tymiánu a přiklopte. Dejte péct na 40 minut do trouby a podávejte s opečenými bramborami.


Nahrávám