Králík s olivami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Králičí hřbet 800 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 0.5 ks
  • Tymián 1 lžíce
  • Máslo 1 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Červená cibule 1 ks
  • Hráškové lusky 100 g
  • Olivy černé 100 g

Postup

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Pak ho ze všech stran osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji.

  • 2

    Bílou i červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Opečené maso dáme do pekáčku, obložíme cibulí a přisypeme polovinu tymiánu. Přilijeme výpek, podlijeme trochou vody a maso pečeme v předehřáté troubě při 175 °C nejprve 60 minut, přičemž je průběžně podle potřeby podléváme.

  • 3

    Mezitím papriku zbavíme semínek a očistíme hráškové lusky. Zeleninu omyjeme, nakrájíme na menší kousky a po 60 minutách pečení společně s olivami přidáme k masu.

  • 4

    Vše dopékáme ještě 15 minut a nakonec vmícháme máslo. Králičí hřbet ozdobíme tymiánem a podáváme s pečenými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace