Křehký koláč se sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Chlazené nebo mražené filo těsto 1 ks
  • Smetana 33% 250 ml
  • Petrželka 1 svazek
  • Olej olivový 50 ml
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Jedlé květiny na ozdobu
  • Vejce 3 ks
  • Sýr brynza 200 g
  • Pažitka 1 svazek
  • Sůl dle potřeby
  • Ředkvičky 2 ks

Postup

  • 1

    Těsto rozvineme a přendáme do formy. Vytvoříme okraje a přečnívající těsto odkrojíme. Dno těsta propícháme vidličkou, zakryjeme pečicím papírem a zatížíme fazolemi.Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 6 minut.

  • 2

    Mezitím si připravíme náplň. Vejce vyklepneme do mísy, přidáme smetanu a brynzu a rozmícháme. Pár lístků petrželky a trochu pažitky si odložíme stranou na ozdobu. Zbytek petrželky a pažitku nahrubo nasekáme a vložíme do mixéru, přilijeme olej a rozmixujeme. Rozmixované bylinky vmícháme do sýrové směsi. Dochutíme solí, pepřem, promícháme a rozetřeme na předpečené těsto.

  • 3

    Koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 25 minut. Po upečení necháme koláč zchladnout. Před podáváním ozdobíme petrželkou, plátky ředkviček a jedlými květy.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace