Kremonské špagety


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Špagety 400 g
  • Rajský protlak 100 g
  • Žloutek 1
  • Pepř mletý černý
  • Italský salám 200 g
  • Petrželka na ozdobu
  • Sůl
  • Worcestrová omáčka 1 lžíce
  • Mletá káva 0.5 lžička
  • Olej 2 lžíce
  • Sýr parmezán 100 g
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce

Postup

  • 1

    Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme špagety a uvaříme je podle návodu na obalu tak, aby na skus zůstaly pevné. Uvařené přecedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku. Do mísy dáme rajský protlak, sladkou papriku, worcestrovou omáčku, žloutek, mletou kávu, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme plátky salámu nakrájené na menší kousky (nebo na kostičky nakrájené uzené maso). Přilijeme omáčku a prohřejeme ji. Nakonec do pánve s omáčkou vmícháme špagety. Při servírování je posypeme hoblinkami nastrouhaného sýra a ozdobíme snítkou petržele.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace