Krémová papriková polévka s olivami a pestem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Paprika červená 50 g
  • Cibule 2 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 3 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Ocet balsamico 1 lžíce
  • Bazalkové pesto 2 lžíce
  • Oregano na ozdobu
  • Paprika žlutá 50 g
  • Česnek 1 ks
  • Zeleninový vývar 600 ml
  • Kayenský pepř dle chuti
  • Olivy zelené 2 lžíce
  • Oregano 4 snítky

Postup

  • 1

    Papriky zbavíme semínek, omyjeme je a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme cibuli a česnek a oboje nakrájíme nadrobno. Čerstvé oregano opláchneme a otrháme lístky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přisypeme papriku a oregano a vše krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a pod poklicí dusíme asi 25 minut.

  • 3

    Papriky ve vývaru rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a dochutíme solí, kayenským pepřem a octem. Olivy nakrájíme na kolečka. Polévku rozdělíme do nahřátých talířů, na každou porci dáme půl lžíce pesta, několik olivových kroužků a ozdobíme oreganem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace