Krémová polévka z rukoly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Rukola 150 g
  • Kuřecí vývar 750 ml
  • Sůl 1 ks
  • Muškátový oříšek dle chuti
  • Brambory 2 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Smetana 250 ml
  • Pepř drcený červený dle chuti
  • Chléb 4 ks

Postup

  • 1

    Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a nasekáme na větší kousky. Rukolu opereme, necháme okapat a lístky v polovině překrájíme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme brambory a cibuli. Směs zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Na mírném stupni pozvolna vaříme, než se cibule i brambory rozvaří. Pak polévku odstavíme, přilijeme smetanu, přidáme rukolu a tyčovým mixérem vše rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a rozdělíme do misek. Servírujeme s plátky opečené bagetky či chleba a podle chuti zakápneme olivovým olejem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace