Krevetové špízky (Vietnam)




Suroviny

  • Cibulka jarní 2 ks
  • Chilli paprička 0.5 ks
  • Cukr hnědý 1 lžička
  • Rybí omáčka 0.5 lžíce
  • Citronová tráva dle chuti
  • Římský salát 10 listy
  • Cherry rajčátka 300 g
  • Limetka 2 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Krevety loupané 500 g
  • Kukuřičný škrob 1 lžička
  • Vejce 1 ks
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Okurka 0.5 ks
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Jarní cibulku, česnek a chilli papričku nakrájíme na jemné proužky. Krevety dáme do mixéru nebo sekacího strojku (pokud jsou mražené, vymačkáme z nich přebytečnou vodu). Přidáme cukr, škrob, rybí omáčku a rozsekáme na hrubou pastu. Přendáme do mísy, přimícháme vejce a zeleninu, promícháme a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout.

  • 2

    Citronovou trávu nakrájíme na kusy dlouhé asi 12 cm. Z krevetové hmoty tvoříme rukou namočenou ve studené vodě malé válečky, které propíchneme trávou a opatrně k ní přimáčkneme.

  • 3

    Připravené špízky rozložíme na plech, pokapeme olejem a krátce zapéct v troubě, nebo grilovat, péct na pánvi nebo uvařit v páře. Připravíme salát z římského salátu, pokrájených cherry rajčat a okurky. Zeleninu promícháme s limetkovou šťávou a solí. Na salátový podklad rozložíme špízky. Můžeme podívat s rybí omáčkou, koriandrem, sladkou chilli omáčkou a dílky limetky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace