Krevetové špízy s cuketou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cuketa 2 ks
  • Krevety loupané 500 g
  • Petrželka 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Krevety dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme.

  • 2

    Krevety a kolečka cuket vložíme do misky, přidáme česnek, olivový olej a nasekanou petrželku. Necháme asi 10 minut marinovat na chladném místě a pak střídavě napichujeme na špejle.

  • 3

    Špízy osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme za častého otáčení asi 4-5 minut.

  • 4

    Během grilování potíráme špízky zbylou marinádou. Podáváme s grilovaným pita chlebem a citronem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace