Krevetové stir fry s jarní zeleninou




Rychlá večeře se spoustou zeleniny, pikantní asijskou chutí a nízkým obsahem kalorií. Potřebujete ještě další důvod, proč se pustit do vaření?

Suroviny

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Brokolice 150 g
  • Sladká chilli omáčka Vasco da Gama 4 lžíce
  • Kešu ořechy 1 hrst
  • Zázvor 1 ks
  • Krevety loupané 200 g
  • Cukrový hrášek 150 g
  • Limetka 1.5 ks
  • Koriandr 1 hrst

Postup

  • 1

    Brokolici očistěte a rozdělte na malé růžičky. Česnek a zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. V pánvi s nepřilnavým dnem rozpalte olej a orestujte na něm zázvor (menší kousek, zhruba 3 cm velký) a česnek. Stačí pár minut. Hlavně si pohlídejte, aby se česnek nezačal pálit.

  • 2

    Přidejte oprané a osušené krevety a 2–3 minuty je opékejte ze všech stran. Pak je dejte stranou na talíř.

  • 3

    Na pánev nasypejte brokolici, podlijte lžící vody a nechte 3 minuty povařit. Pak přidejte hráškové lusky, sladkou chilli omáčku Vasco da Gama, limetovou šťávu a čerstvé koriandrové lístky. Nakonec vraťte na pánev krevety a vše pořádně promíchejte. Podávejte ihned s vařenou rýží a čtvrtkou limety na dochucení.

  • 4

    TIP! Pokud máte doma pánev wok, tak teď přišla její chvíle – na tento recept ji určitě použijte. Pro ještě ostřejší chuť můžete přidat i sušené chilli papričky. Přidávají se hned v prvním kroku spolu se zázvorem a česnekem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace