Krevety se salsou z vodního melounu (Thajsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Dresink

  • Koriandr 2 lžíce
  • Zázvor 1 kousek
  • Rýžový ocet 2 lžíce
  • Cukr moučka 2 lžičky
  • Mořská sůl dle chuti

 

  • Máta 1 lžíce
  • Česnek 3 stroužky
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce
  • Kari pasta 1 lžička

Omáčka

  • Šalotka 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Máta 1 lžíce
  • Rýžový ocet 2 lžičky

 

  • Okurka 0.5 ks
  • Meloun 1 ks
  • Cukr moučka 1 lžička
  • Mořská sůl dle chuti

Maso

  • Krevety 500 g

 

Postup

  • 1

    Krevety očistíme. Suroviny na marinádu (dresink) smícháme v misce. Vložíme syrové krevety a necháme rozležet při pokojové teplotě asi 30 minut.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku (salsu). Šalotku nakrájíme najemno a vložíme do misky. Přidáme na malé kostičky nakrájený meloun a okurku. Dochutíme najemno nakrájenou chilli papričkou, mátou, cukrem, octem a solí. Necháme v chladu rozležet.

  • 3

    Krevety napícháme na špízy a krátce (asi 3 minuty) ogrilujeme z obou stran na rozpáleném grilu. Hotové špízy okamžitě podáváme s melounovou salsou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace