Kroupové rizoto se zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Ječné kroupy 300 g
  • Žampióny 150 g
  • Bílé víno 150 ml
  • Máslo 2 lžíce
  • Mrkev 1 ks
  • Fazolové lusky 100 g
  • Cuketa 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Zeleninový vývar 1200 ml
  • Sýr parmezán 80 g
  • Kapusta růžičková 100 g
  • Žampióny 100 g
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Kroupy propereme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli se žampiony. Pak přidáme kroupy. Vše zalijeme vínem a mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Po naběračkách začneme přilévat horký vývar. Další přidáváme, když se předcházející vsákl nebo vypařil.

  • 3

    Když jsou kroupy měkké, zjemníme rizoto máslem a dochutíme parmazánem, pepřem a solí.

  • 4

    Všechnu zeleninu i houby očistíme a dle potřeby pokrájíme na menší kousky. Pak ji krátce orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi. Osolíme, opepříme a podáváme jako přílohu k rizotu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace