Krůtí gyros s tzatziki


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Okurka 1.5 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Kopr 2 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Gyros koření 2 lžíce
  • Jogurt bílý řecký 300 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 2 stroužky
  • Krůtí prsa 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Petržel hladkolistá na ozdobu

Postup

  • 1

    Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a lžící odstraníme semínka. Dužinu nastrouháme nahrubo a lehce vymačkáme. Přendáme ji do mísy, přidáme jogurt, olivový olej, pepř, kopr, jemně pokrájený česnek a dle chuti osolíme.

  • 2

    Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Posypeme ho gyros kořením, přidáme oloupanou, na plátky pokrájenou cibuli a při střední teplotě restujeme asi 4 minuty.

  • 3

    Nakonec krůtí maso osolíme, rozdělíme na talíře, přidáme tzatziki a posypeme nasekanou petrželkou. Můžeme servírovat s pita chlebem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace