Krůtí hamburgery na barevné zelenině


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Krůtí prsa 400 g
  • Tvaroh měkký 150 g
  • Sůl dle potřeby
  • Bylinky 1 lžíce
  • Mrkev 2 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Smetana zakysaná 4 lžíce
  • Kaviár lososový 60 g
  • Bílek 1 ks
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej olivový na potření
  • Pórek 1 ks
  • Vegeta dle chuti
  • Pepř drcený červený dle chuti
  • Citron 1 ks

Postup

  • 1

    Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky a umeleme najemno. Přidáme bílek, tvaroh, hladkou mouku, sůl, pepř a nadrobno nasekané bylinky. Důkladně promícháme, až se vše spojí v kompaktní hmotu.

  • 2

    Z masové směsi uděláme 8 hamburgerů, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme lehce olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 25-30 minut, přičemž v polovině pečení hamburgery obrátíme.

  • 3

    Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Podusíme je na másle, ochutíme špetkou vegety a drceným červeným pepřem.

  • 4

    Hamburgery na talíři obložíme dušenou zeleninou, přidáme zakysanou smetanu a (máme-li) můžeme přidat i lžičku kaviáru. Dozdobíme plátkem citronu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace