Krůtí nudličky na houbách s hráškem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Hrášek sterilovaný 200 g
  • Sterilované žampiony 250 g
  • Krůtí prsa 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 1 stroužek
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Tymián 1 lžíce
  • Smetana na vaření 200 ml

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony slijeme z nálevu a necháme okapat. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a žampiony.

  • 2

    Společně vše orestujeme, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 15 minut. Pak ochutíme citronovou šťávou a tymiánem.

  • 3

    Vložíme okapaný hrášek a necháme ještě chvíli povařit. Nakonec zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s dušenou rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace